Alumnes de 1r participen al programa Bojos per la Ciència i a l’Olimpíada Matemàtica

Tres alumnes de 1r de Batxillerat que van aplicar al programa Bojos per la Ciència, que ofereix la Fundació Catalunya La Pedrera per fomentar les vocacions cientificotecnològiques vinculades al món de la recerca, han estat seleccionats en les categories de Supercomputació, Bioenginyeria i Bioquímica. Aquests programes consten de sessions teòriques, els dissabtes, i pràctiques a la universitat que començaran en les properes setmanes.

La coordinadora de Batxillerat de la nostra escola, la Carme Gironès, va compartir amb tots els alumnes la convocatòria del programa via Classroom, per a que aquells que volguessin, presentessin la seva candidatura per desenvolupar el seu talent, fer un tast d’allò que volen estudiar a la universitat o conèixer-ho més en profunditat per assegurar-se que és a allò que es volen dedicar. A més, la Carme ha fet cartes de recomanacions dels nostres alumnes en els casos en què ha estat un requeriment per accedir al programa, juntament amb una carta motivacional dels propis joves.

Bojos per la Ciència dona l’oportunitat a un grup reduït d’alumnes de tot Catalunya de participar en recerques que es fan en centres d’investigació amb professionals del màxim nivell. Un exemple és el del Supercomputing center del MareNostrum, un dels més potents del món, on el nostre alumne Rocco Pejko té accés gràcies al programa sobre Supercomputació en què participa. Per part seva, la Glòria Carrera, està veient en directe com aplicar tant l’enginyeria com la recerca de biologia que es fa al laboratori, per trobar solucions a malalties que encara no tenen cura. L’Íngrid Bassas aprèn, també als laboratoris i amb activitats relacionades amb el mètode científic, com posar en pràctica coneixements de química aplicada per exemple en el tractament de malalties com el càncer.

Per altra banda, celebrem que una altra alumna de 1r de Batxillerat, la Dina Markhovskaya, ha quedat en segona posició en la 1a Olimpíada Matemàtica Femenina Catalana, que va tenir lloc a la Facultat de Matemàtica i Estadística de la UPC. Durant tres hores, com moltes altres noies de Catalunya, la Dina va estar resolent la prova que avaluava la destresa i l’enginy a l’hora de plantejar la resolució d’un problema matemàtic.

Des de l’escola, els felicitem a tots quatre!